De Realisatie van je Ware Natuur door de beoefening van Aanwezigheid

De sleutel tot zelfkennis en diepe voldoening ligt precies hier en op dit moment voor ons - wanneer we leren te leven met open gewaarzijn. In Het Nu van moment tot moment presenteert A.H. Almaas een uiterst effectieve methode om de transformatieve kwaliteit en aanwezigheid te ontwikkelen.

Door een speciale manier van zelfobservatie en contemplatief onderzoek dat hij de inquiry noemt, leren we leven in de ontspannen staat van eenvoudig ‘onszelf zijn’, zonder tussenkomst van ons minderwaardigheidsgevoel, onze ambitie, ons harde werken om van alles te leren en te weten, en zonder het af te wijzen van ervaringen die we niet willen. Almaas onderzoekt de vele barrières die ons ervan weerhouden om aanwezig te zijn in het moment – waaronder onze verdedigingen, onze onwetendheid, verlangens, agressie en zelfhaat – en toont ons hoe we alles wat we voelen en ervaren met nieuwsgierigheid en compassie kunnen verwelkomen.

Auteur
A.H. Almaas is het pseudoniem van Hameed Ali (Koeweit, 1944), de grondlegger van de Diamant Benadering. Hij begeleidt sinds 1976 in de Verenigde Staten en Europa individuen en groepen. Hij is de auteur van Spacecruiser Inquiry, The Pearl Beyond Price, Facets of Unity, en andere boeken.

Hoofdstuk 1