De olie White Angelica is een spirituele olie voor kracht en bescherming.

Er zitten maar liefst tien verschillende oliën in de White Angelica: Sacred Sandalwood, Bergamot, Mirre, Geranium, Coriander, Ylang Ylang, Northern Black Spruce, Hyssop, Melissa en Rose Otto essentiële olie.

De olie is natuurlijk voor iedereen een aanrader en in het bijzonder voor mensen die (hoog) sensitief zijn, zich onveilig voelen, extra bescherming nodig hebben en voor mensen die bijvoorbeeld als therapeut werken.
Ook kan de olie heel mooi ingezet worden bij stress, misbruik, disbalans op ieder vlak en trauma verwerking.
De olie beschermt tegen negatieve energie, versterkt de aura, vergroot het bewustzijn en bevordert het eenheidsgevoel. White Angelica roept gevoelens van vreugde en liefde op in het hart en kan helpen om nare herinneringen los te laten.
Ze werkt op het eerste, tweede, zesde en zevende chakra.

Dit is een van mijn lievelingsoliën voor meditatie en yoga. Ook gebruik ik de olie altijd als ik naar een plek ga met veel mensen en drukte. Ik merk dat ik als hoog sensitief mens met behulp van de olie beter bij mezelf kan blijven en minder last heb van de prikkels en energieën om me heen.

Hoe kun je de olie gebruiken:

 • Adem de olie in door wat druppels op je handen te doen, 3x kloksgewijs over beide handpalmen wrijven, een kommetje te maken van je handen en de handen voor je neus te brengen. Ter versterking van de aura en bescherming tegen negatieve energie, kun je handen met de olie erop in je aura ‘wapperen’, dus de handen helemaal om je heen bewegen, van boven naar beneden.
 • Breng de olie verdund of onverdund aan op je schouders.
 • Masseer je voeten voor het slapen gaan om te ontspannen en lekker te slapen.
 • Doe een paar druppels in de diffuser, o.a. een aanrader in praktijken van therapeuten of andere plekken waar met mensen gewerkt wordt.
 • Meditatie: doe wat olie op het punt tussen je ogen, het hart en onder je voeten.
 • Als parfum: doe een druppel op je polsen en in je nek.

Deze bijzondere olie was lange tijd niet op voorraad en is gelukkig sinds kort weer te bestellen.
Je kunt maandelijks maximaal 1 flesje bestellen.
De prijs voor een flesje van 5 ml is 31,76 euro.

De White Angelica is een olie die echt niet mag ontbreken in je olie verzameling!

Idaho Blue Spruce, wat een pareltje is deze olie!

Een tijdje geleden kreeg ik deze als promo en was er direct verliefd op.
De geur van deze olie bracht me direct terug in de bossen van Frankrijk waar ik vele kilometers gewandeld heb en veel heb gezwommen in een meer dat omringd is door sparren.
Idaho Blue Spruce wordt gemaakt door het destilleren van de stam, de takken en de naalden van de spar.
Idaho Blue Spruce kun je gebruiken bijvoorbeeld voor de spieren na het sporten, maar ook in bad. Het werkt ontspannend en ook erg grondend.
Ik voel zelf direct dat ik naar mijn voeten zak als ik deze olie ruik en gebruik. Stevig als een boom met wortels diep in de aarde.

De spirituele werking van de olie is een gevoel van veiligheid en diepe vrede. Heel ondersteunend bij trauma’s. Hij opent het hart en de pijnappelklier en geeft vertrouwen in wie we zijn en dat je ook echt jezelf mag en kunt zijn.
De olie werkt op het buik-, hart- en kruinchakra.
Het is ook een fijne olie voor meditatie omdat hij de spirituele verbinding en het bewustzijn versterkt.

Deze olie heeft een bijzonder hoge frequentie.
Alles wat leeft heeft een bepaalde frequentie, een bepaalde waarde en trilling, die wordt uitgedrukt in MHz.
Om een idee te geven: blikvoedsel heeft een waarde van 0 MHz, verse kruiden van 20-27 MHz en essentiële oliën van Young Living beginnen bij 52 MH.

Een gezond lichaam heeft een frequentie tussen de 62 en 78 MHz, ziektes beginnen bij 58 MHz.
De Lavendel olie van Young Living heeft een frequentie van 118 MHz.
Idaho Blue Spruce heeft een frequentie van maar liefst 428 MHz.
Bij een hoge frequentie kunnen virussen en bacteriën niet overleven.
Nog een reden om deze overheerlijke olie geregeld te gebruiken!

Jessica van der Slot, met dank aan Anna en Poet.

Onlangs rook ik de Salie olie van Young Living en ik was er meteen van onder de indruk.

Ik heb dit pareltje direct besteld bij mijn maandelijkse olie bestelling en sinds ik de Salie in huis heb, is er eigenlijk geen dag voorbij gegaan dat ik haar niet gebruikt heb.
Ik ken het branden van salieblaadjes om ruimtes te reinigen natuurlijk, maar de Salie olie vind ik veel lekkerder en fijner om te gebruiken dan het branden van de blaadjes.

Sage (salie) komt van het Latijnse woord ‘salvia’ wat ‘genezen’ betekent.
Young Living gebruikt de blaadjes en de bloemetjes van de salieplant om deze olie te maken.
Deze mooie olie staat bekend om de reinigende werking, voor het energetisch reinigen van ruimtes bijvoorbeeld.
Daarnaast werkt Salie op de luchtwegen, het zenuwstelsel, het hormonale stelsel en heeft het een opwekkende werking. Een snuifje salie geeft je weer een lekker fris hoofd.

Salie wordt al duizenden jaren gebruikt bij spirituele ceremonies, onder andere door de Indianen, en om het spirituele bewustzijn te vergroten.
Salie bevordert het transformeren van oude (negatieve) patronen die niet meer dienen en geeft het gevoel van bescherming en veiligheid dat we nodig hebben om dit proces te laten ontvouwen.
De olie werkt op het 1e, 2e en 3e chakra.

Hoe kun je de olie gebruiken?

 • 50-50 verdunnen: de helft Salie en de andere helft V6 plantaardige basisolie van Young Living.
 • Adem de olie in door wat druppels op je handen te doen, 3x kloksgewijs over beide handpalmen wrijven, een kommetje te maken van je handen en de handen voor je neus te brengen.
 • Breng de olie verdund of onverdund aan onder je voeten, achter je oren, in je nek, op je borstkas, op je hart, bij je keel.
 • Doe een paar druppels in de diffuser, dit is ook fijn om de ruimte heerlijk te laten ruiken.
 • Doe een paar druppels door je shampoo voor een gezonde hoofdhuid en mooi haar.
 • Doe een paar druppels in je badwater voor een heerlijk, ontspannend bad.

Let op: zwangere vrouwen, kinderen jonger dan 5 jaar, mensen met hoge bloeddruk of epilepsie worden afgeraden de Salie te gebruiken.

Tip: om te ontspannen, lekker te slapen, voor in de yogales of bij meditatie:
Salie en Lavendel samen in de diffuser. Om te smullen echt!

Poet van der Plas (www.poetillustraties.nl) vertelt alles over de Thieves Household Cleaner.

Klik op onderstaande link om er alles over te zien en te horen:
Poet Thieves januari 2018

Het einde van 2017 nadert, een mooi moment om even de tijd te nemen om stil te staan bij het afgelopen jaar.
Wat heb je dit jaar meegemaakt? Wat was er fijn en mooi, wat was er moeilijk, welke lessen heb je geleerd en heel belangrijk: waar ben je dankbaar voor?
De olie Gratitude – Dankbaarheid, is een mooie olie om hier bij te gebruiken.

Deze blend (mix van verschillende oliën) bevordert gevoelens van dankbaarheid, tevredenheid en waardering. Als we focussen op de dingen waar we dankbaar voor zijn, dan openen we ons voor het ontvangen van meer vreugde en geschenken, in wat voor vorm dan ook.
Deze olie kan ook goed helpen als je het gevoel hebt dat het niet veilig is om jezelf te zijn, om in je lichaam of om in deze wereld te zijn.

Gratitude bestaat uit de oliën Frankincense, Mirre, Ylang Ylang, Balsam Fir, Geranium, Bergamot, Coriander, Northern Lights Black Spruce en Vetiver. De olie werkt op het wortel-, sacrale en zonnevlecht chakra.

Hoe te gebruiken?

 • 50-50 verdunnen: de helft Gratitude en de andere helft V6 plantaardige basisolie van Young Living.
 • Adem de olie in door wat druppels op je handen te doen, 3x kloksgewijs over beide handpalmen wrijven, een kommetje te maken van je handen en de handen voor je neus te brengen.
 • Breng de olie verdund of onverdund aan op je kruin, hart, oren, polsen, nek en/of voeten.
 • Breng de olie aan op de chakra’s of vitaflexpunten
 • Doe een paar druppels in de diffuser

Deze mooie olie wordt ook gebruikt in de aroma yoga les van zondag 14 januari 2018 van 10.30 tot 12.00 bij LeefYoga in Amsterdam, met als thema: Nieuwe start, dromen voor 2018.

De olie Highest Potential is een heel bijzondere olie die, zoals de naam al zegt, je ondersteunt bij het leven van je hoogste potentieel.

Deze olie helpt je om contact te maken met het Hogere/het Goddelijke/ Divine of welke benaming bij jou goed aansluit. Ook helpt het je om je eigen potentie te zien, geeft je kracht en ondersteunt bij het realiseren van je dromen en doelen.

Highest Potential bevordert je zelfvertrouwen, werkt op het verminderen van beperkende overtuigingen en helpt je te focussen op je talenten en kracht in plaats van op je imperfecties. De olie bevordert ook het helen van angst en frustratie met betrekking tot jeugdtrauma’s en angsten.

Highest Potential, ik ben dol op deze olie en gebruik haar bijna elke dag, bijvoorbeeld bij mijn meditatie. Ik gebruik dit pareltje ook als ik inzichten wil krijgen in wat ik kan doen in een situatie. Het helpt me om me niet te laten beperken door angst, om goed te voelen wat mijn hart zegt en om daar vervolgens ook naar te luisteren en handelen.

In deze spirituele olie zitten maar liefst 16 verschillende oliën van hoge kwaliteit:

 • Ylang Ylang essentiële olie: is goed voor huid en haar, een goede ondersteuning voor de hormonale balans, versterkt het zelfvertrouwen en brengt mannelijke en vrouwelijke energie in balans.
 • Jasmine essentiële olie: verlaagt het stress niveau, is opwekkend voor lichaam en geest, werkt op de hormonale balans.
 • Gathering essentiële olie: dit is een blend (mix) met verschillende oliën die al duizenden jaren worden gebruikt voor spirituele rituelen en gebed. Deze olie is gemaakt om boven de chaos en de onrust in de wereld en onszelf uit te stijgen en zo contact te maken met onze ware spirituele potentieel en onze connectie met het Hogere/Goddelijke (of wat voor jou resoneert). De olie helpt om gefocust en in contact te blijven met je pad.
 • Australian Blue essentiële olie: deze mooie blend (mix) wordt al duizenden jaren gebruikt door de Aboriginals voor emotionele en spirituele transformatie. De olie werkt grondend, kalmerend en beschermend.

Hoe kun je de olie gebruiken?

 • 50-50 verdunnen: de helft Highest Potential en de andere helft V6 plantaardige basisolie van Young Living.
 • Adem de olie in door wat druppels op je handen te doen, 3x kloksgewijs over beide handpalmen wrijven, een kommetje te maken van je handen en de handen voor je neus te brengen.
 • Breng de olie verdund of onverdund aan onder je voeten, achter je oren, in je nek, op je borstkas, op je hart, bij je keel.
 • Doe een paar druppels in de diffuser, dit is ook fijn om de ruimte heerlijk te laten ruiken.
 • Voor meditatie: olie onder de voeten, op het hartcentrum, keel, zesde chakra en kruin.

Jessica van der Slot, november 2017.
Kaart Highest Potential: Poet van der Plas;
Kaart Highest Potential

De olie Sacred Mountain is de derde olie van Young Living die waarmee ik twee jaar geleden kennis maakte.

Ik herinner mij het nog goed. Vriendin Anna liet me deze olie ruiken. Geuren roepen emoties en herinneringen op en wat deze bijzondere olie direct bij me opriep was het gevoel van in de bergen zijn. Ik houd van de bergen, de bomen, de weidsheid en het gevoel van rust en veiligheid die ik daar ervaar.

Sacred Mountain is een olie die fysiek een goede ondersteuning geeft voor de luchtwegen, voor de longen, het kalmeren van het zenuwstelsel en voor de emotionele balans. Daarnaast is het ook een spirituele olie. Ik gebruik de olie bij meditatie en yoga. Als ik de olie inadem en aanbreng onder mijn voeten, op hart, keel, zesde chakra en kruin, voel ik dat ik direct meer uit mijn hoofd en in mijn lichaam zak, tot rust kom en me veilig en beschermd voel. Heerlijk.

Deze mooie olie geeft rust, aarding, veiligheid, bescherming, vertrouwen en kracht die we nodig hebben, vanuit onszelf, zodat we rustig en veilig onszelf durven zijn en alles aan kunnen wat we moeten horen en durven uit te spreken.
De olie werkt op het wortelchakra en op het keelchakra.

Sacred Mountain is een blend, een mix van verschillende oliën:

 • Balsam Fir essentiële olie: heeft ontstekingsremmende en anti-stollende eigenschappen en is fijn voor vermoeide spieren en gewrichten. Deze olie helpt o.a. om goed te aarden.
 • Spruce essentiële olie: heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen om meer lucht te krijgen als je je benauwd voelt of last van je longen hebt. De olie helpt om te aarden en om je open te stellen wat nodig is om te ontvangen, geven en loslaten. Spruce is verwarmend, helend, rustgevend en kan helpen om angst te verlichten.
 • Cedarwood essentiële olie: heeft kalmerende eigenschappen en stimuleert de pijnappelklier die melatonine aanmaakt wat je nodig hebt om lekker te slapen. De olie werkt rustgevend, kalmerend, zuiverend en helpt bij spanning en nervositeit. Het bevordert het gevoel van veiligheid en welkom zijn in de wereld.
 • Ylang Ylang essentiële olie: heeft antidepressieve, krampstillende en kalmerende eigenschappen. Het verhoogt de ontspanning, is een aanrader bij hormonale klachten en kan angstgevoelens verminderen. Ylang Ylang herstelt het vertrouwen en kan gevoelens van vreugde, vrede, vertrouwen, geluk en zelfliefde terugbrengen. En Ylang Ylang zorgt voor een goede balans tussen de mannelijke en de vrouwelijk energie.

Hoe te gebruiken?

 • 50-50 verdunnen: de helft Sacred Mountain en de andere helft V6 plantaardige basisolie van Young Living.
 • Adem de olie in door wat druppels op je handen te doen, 3x kloksgewijs over beide handpalmen wrijven, een kommetje te maken van je handen en de handen voor je neus te brengen.
 • Breng de olie verdund of onverdund aan onder je voeten, achter je oren, in je nek, op je borstkas, op je hart, bij je keel.
 • Doe een paar druppels in de diffuser, dit is ook fijn om de ruimte heerlijk te laten ruiken en tegelijkertijd energetisch te reinigen.
 • Voor meditatie: olie onder de voeten, op het hartcentrum, keel, zesde chakra en kruin.

Onlangs was ik met en bij lieve vrienden in de bergen van Oostenrijk. Steeds als ik aan deze olie gebruik, ben ik daar direct weer terug. Er verschijnt een grote glimlach op mijn gezicht, ik voel me happy, veilig en beschermd.

Jessica van der Slot, oktober 2017

Het is herfst, een nieuw seizoen met dagen met een herfstzonnetje dat op de verkleurende bladeren van de bomen schijnt en ook dagen met veel regen en wind.

De herfst is een tijd om meer naar te binnen keren en ook een tijd waarin je waarschijnlijk vaker thuis en binnen bent. Wat is er dan fijner dan een boek lezen op de bank met een dekentje om je heen en een lekker olierecept voor je diffuser?

Een heel fijn olierecept voor het najaar is bijvoorbeeld dit ‘appeltaart recept’ dat niet alleen heerlijk en gezellig ruikt, maar ook nog eens positief werkt op je weerstand en helpt om te ontspannen:

 • 4 druppels Stress Away
 • 3 druppels Thieves
 • 4 druppels Lemon

Stress Away is een heerlijke olie om tot rust te komen. Deze mooie olie kan je ook helpen om lekker te slapen en om in het hier en nu te zijn in plaats van te piekeren over het verleden of de toekomst.

Thieves is een must have, niet alleen in de herfst en de winter ter ondersteuning van het immuunsysteem maar gedurende het hele jaar. Deze onmisbare olie bevat kruidnagel, citroen, kaneel, rozemarijn en eucalyptus; een combinatie die werkt op het elimineren van bacteriën. Thieves kun je onder andere gebruiken om je handen te wassen, om je huis schoon te maken en je kunt er ook nog eens heerlijke thee van maken en er je voeten mee masseren.

Lemon is een vrolijke, reinigende olie die je onder andere kunt gebruiken voor een lekkere frisse geur in huis als je de olie in de diffuser doet, voor de huid en eeltplekken, ter ondersteuning van de spijsvertering en het verwijderen van plakresten en kauwgom. Deze mooie oliën zitten alle drie in de Premium Starter Kit.

Geniet van de herfst!
Jessica van der Slot

Het is zomer en heerlijk om buiten te zijn en te genieten van de natuur en het fijne weer.
Wat minder fijn kan zijn, zijn de insecten zoals muggen.

Gelukkig is daar een oplossing voor.

Je kunt zelf een spray of een olie maken met de 100% etherische oliën van Young Living bijvoorbeeld.

Wat kun je doen:

De olie Citronella in de diffuser doen
Een anti-muggenolie maken door een glazen flesje te vullen met V-6 massageolie van Young Living en de oliën Purification, Lavender en Peppermint en dan lekker smeren op je huid.
Voor een flesje van 30 ml kun je 10 druppels Purification, 5 druppels Lavender en 5 druppels Peppermint gebruiken.

Je kunt ook een spray met water maken. Je kunt dan dezelfde verhoudingen aanhouden als bij de olie en water gebruiken in plaats van V-6 massageolie.
Vergeet niet goed te schudden voordat je de spray gebruikt.
Mocht je onverhoopt toch gestoken zijn door een mug, dan kun je Lavender of Purification op de muggenbult smeren. Dit helpt tegen de jeuk.

Fijne zomer!
Liefs en olie,
Jessica van der Slot

Wat heb je nodig: de 100% pure etherische olie Frankincense van Young Living en drie minuutjes tijd (of meer als je wilt)

Waar: op een plek waar je niet gestoord wordt
Wanneer: ieder moment van de dag
Waarom: omdat het heerlijk is!
Wie: voor iedereen

Eerst even over de olie Frankincense
Frankincense is een heilige olie die al vele duizenden jaren gebruikt wordt bij ceremonies en genoemd wordt in de Bijbel. In de originele katholieke bijbel werd deze olie ‘Francium Incenseum’ genoemd, wat ‘eerlijke, pure wierook’ betekent. Zo is de Engelse naam Frankincense tot stand gekomen.

Het is een bijzondere olie met een frisse, warme, houtachtige geur die stimulerend en opwekkend werkt en helderheid geeft. De olie wordt ingezet voor het wakker maken van ons spiritueel bewustzijn. Hij kan helpen om ego dingen los te maken en verbinding te maken met de Ziel. De olie werkt sterk grondend, kalmerend en geeft innerlijke kracht.
Daarnaast werkt Frankincense onder andere ondersteunend voor het inmmuun- en zenuwstelsel, de hormonale balans, de huid en nagels, bij insectenbeten en het verminderen van stress en angst.
Als je gevoelig bent voor prikkels, kun je dagelijks een druppel olie op je beide schouders smeren en in het energieveld om je heen ‘wapperen’ met je handen, van boven je hoofd tot helemaal op de grond, zodat de olie in je hele aura zit. Dit geeft je extra bescherming en kan je helpen om beter bij jezelf te blijven en geen of minder energie te lekken.
Deze o zo fijne olie wordt vaak ter verdieping gebruikt bij yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen. Frankincense is dan ook heel geschikt en fijn voor deze geurmeditatie.

De geurmeditatie is onderdeel van de Aroma Yogales op zondag 3 september 2017.

De geurmeditatie
Kom zitten in een fijne zithouding.
Plaats een druppel Frankincense op je linkerhand en pols en maak met je rechterhand drie cirkels naar rechts over je linkerhand.
Maak dan een kommetje van je handen breng je handen voor je gezicht. Je kunt zelf voelen hoe dichtbij je je handen bij je neus wilt plaatsen. Je ademt de olie in.
Dit kun je drie minuten doen, waarna je je handen op je hartcentrum plaatst en contact maakt met de huid. Adem nog even diep in en uit met je aandacht bij je hartcentrum.
Als het zo genoeg is, kom je rustig terug. Je kunt ook blijven zitten zolang je wilt.

Ik doe deze geurmeditatie met Frankincense vrijwel dagelijks en ik vind het heerlijk.  Ik voel me erna atijd heel ontspannen, geaard en het zorgt voor een grote glimlach op mijn gezicht en blijheid in mijn hart.

Jessica van der Slot
www.aroma-yoga.nl

Het voorjaar nadert, een tijd waar veel mensen naar uitkijken na de winter.

Meer licht en warmte en genieten van de bomen, struiken en bloemen die weer tot bloei komen.
Het is niet voor iedereen een fijne tijd. Met het ontluiken van de natuur, komen er pollen vrij waardoor veel mensen last kunnen krijgen van hoestbuien, niezen, rode ogen en benauwdheid.
Ik heb er zelf vele jaren flinke last van gehad. Iedereen liep met lekker weer blij buiten, maar ik was aan het hoesten en proesten en de zakdoeken waren niet aan te slepen. Dat was geen pretje. Ik had van alles geprobeerd maar niets hielp echt.

En toen waren daar de oliën van Young Living. Ik had gelezen dat de combinatie van Lavender, Peppermint en Lemon heel goed werkt bij deze klachten. In het voorjaar van 2016 begon ik enthousiast met het dagelijks gebruiken van deze oliën.

Ik dronk dagelijks een glas water met een druppel van elk van deze drie oliën. Verder deed ik gedurende de dag een druppel van elk van de drie oliën op mijn hand, inhaleerde het en smeerde de oliën vervolgens in mijn nek, op mijn keel en borstkas en onder mijn voeten.

Het resultaat maakte me erg blij: alleen op dagen met code rood op het pollennieuws, had ik af en toe last van hoesten, niezen en jeukende ogen, maar dat stelde niets voor in vergelijking met de jaren ervoor. Op die dagen gebruikte ik wat extra Lavender, Peppermint en Lemon en dan ging het prima. Halleluja wat fijn.

Dus: bye bye hoesten en proesten in het voorjaar en de zomer. Tot nooit meer ziens!
Laat de lente maar komen. Ik ga lekker naar buiten.

Jessica van der Slot

Aroma Yoga is yoga waarbij je bij de meditaties en de yogahoudingen etherische oliën gebruikt.

Net als yoga zijn etherische oliën duizenden jaren oud. Met behulp van de 100% pure oliën van Young Living, kun je je meditatie- en yogabeoefening nog meer verdiepen. Het is een fijne en bijzondere manier om meer in balans te komen en om nog dieper te ontspannen dan bij een ‘gewone’ yogales. De oliën ondersteunen je op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel vlak.

Ik gebruik de oliën van Young Living nu anderhalf jaar en ik ben er heel happy mee.
De oliën gebruik ik dagelijks, voor alles eigenlijk: ter ondersteuning van mijn gezondheid, om lekker te slapen, om te ontprikkelen, voor de hormonale balans, voor mijn huid en mijn haar, bij het schoonmaken en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Als fervent yoga liefhebber en docente, ben ik de oliën ook gaan gebruiken tijdens mijn meditatie- en yogabeoefening en ik voel dat mijn beleving hiervan daardoor verrijkt is.
Wat er anders is als ik oliën gebruik, is dat ik bijvoorbeeld makkelijker in diepe meditatie kom als ik een druppel Frankincense op mijn derde oog en onder mijn voeten smeer.
Wat PanAway en Copaiba op mijn gevoelige rechterknie verlicht en versnelt het herstel.
Lavendel onder mijn voeten zorgt voor nog een fijnere eindontspanning.
Ik ervaar dat het gebruik van de oliën veel toevoegt aan mijn meditatie- en yogabeoefening.
Dat wil ik graag delen met anderen, vandaar dat ik Aroma Yoga geef.

Een Aroma Yoga les start met een korte meditatie. Vervolgens word je door een serie yogahoudingen geleid met korte pauzes tussen de verschillende houdingen als we de oliën aanbrengen. De les eindigt met een eindontspanning.

Aroma Yoga is geschikt voor iedereen. De les is voor alle niveaus en de oliën zijn heerlijk.

Jessica van der Slot
Leef Yoga

M’n nichtje van 10 jaar was bang voor terrorisme nadat ze op school een heftig filmpje erover had gezien.

Ze durfde niet meer alleen in haar slaapkamer te slapen en wilde nooit meer met openbaar vervoer reizen.
Angst nam al haar aandacht in beslag.

Wekenlang leefden angstige gevoelens in haar lijf en spookte het in haar hoofd. Haar ouders wisten zich geen raad en vroegen uiteindelijk aan mij of er misschien een olie bestond die haar zou kunnen ondersteunen. Ik heb haar twee weken lang Peace & Calming laten gebruiken… ’s Morgens en ’s avonds inhaleerde ze de olie en vervolgens smeerde ze het achterin haar nek.

Na twee weken vertelde ze enthousiast dat het super goed had geholpen en dat ze al een hele tijd niet meer aan terreur had gedacht. Ze voelde zich weer overal veilig.

Poet

Soms kom je in een situatie terecht waar je niet helemaal op je plaats bent, zo’n situatie waarin je jezelf eigenlijk wat overvraagt.

Je sluit niet aan bij de mensen die er ook zijn, interesses liggen op een ander vlak of om welke reden ook.

Ik ben een persoon die gemakkelijk mee kleurt in een situatie, ik ben in staat snel aan te sluiten bij de mensenmassa die ik tegen kom en heb een vrij breed interesseveld waardoor ik gemakkelijk in gesprek ga met mensen om me heen. Tenminste; dat is hoe het eruit ziet voor anderen. Nu wil ik niet zeggen dat ik me niet gemakkelijk aansluit want dat zou niet waar zijn maar er gaat wel een en ander aan vooraf.

Door al op vroege leeftijd veelvuldig geconfronteerd te zijn met de nadrukkelijk aanwezige gemoedstoestand van personen uit mijn omgeving heb ik mezelf aangeleerd altijd bewust te zijn van sfeer en energieën. Ik pak deze feilloos op en kleur naar de sfeer van dat moment. Is het vrolijk en jolig, dan word ik de clown van het gezelschap. Is het verdrietig en gelaten, dan word ik de therapeut; de persoon die graag het leed van de ander overneemt en problemen bespreekbaar maakt zodat er geen verdriet hoeft te zijn bij anderen. Maar is het bijvoorbeeld chagrijnig, dan word ik nog véél chagrijniger omdat ik die emotie moeilijk los van mezelf kan zien en dus al snel denk dat die chagrijnigheid er is door mij.

Tijdens dat ‘meekleuren’ stap ik min of meer los van mijn eigen gemoedstoestand. Ik vergeet mezelf dan gewoon een beetje want zeg eerlijk; Hoe kan ik de clown zijn op een moment dat ik me eigenlijk verdrietig voel of andersom? Waarom betrek ik de chagrijnigheid van een ander op mezelf en laat ik deze emotie niet gewoon bij de persoon zelf?

Het is vermoeiend en soms zelfs verdrietig makend.

Een aantal jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met de essentiële oliën van Young Living. Ik ben erg gevoelig voor geuren en dat was eigenlijk ook in eerste instantie hetgeen mij het meeste trok dus ik bestelde een starterkit zodat ik alle basis oliën zou kunnen ervaren en ging vol enthousiasme van start.

In eerste instantie zijn Peace & Calming en Lavender mijn favoriet. Ze vlakken de heftigheid van gespannen gevoelens wat af, ik vind dat fijn en ben blij dat ik mijn gevoel kan ondersteunen met de oliën. De rest van de oliën blijven in het pakketje, in de kast en het actieve met de oliën raakt naar mate de tijd vordert wat naar de achtergrond.

Tot die ene dag in januari vorig jaar.
Ik heb het enorm druk op mijn werk en moet die middag nog naar een belangrijke afspraak. Een lastige want de persoon waarmee ik de afspraak heb, heeft erg last van emotie-schommelingen waardoor ik me gewoon niet prettig voel in de aanwezigheid van deze persoon. Dat, gecombineerd met de drukte op mijn werk, zorgt ervoor dat ik er als een berg tegenop zie. Ik heb al wat Peace & Calming olie gebruikt maar dat helpt me eigenlijk niet voldoende op dat moment.

Dan gaat mijn telefoon; het is Anna. Anna heeft bij mij de oliën geïntroduceerd en daarnaast heeft ze me bewust gemaakt van mijn gevoel en hoe belangrijk het is dat ik daar naar luister. Anna en ik praten wat door de telefoon en ineens geeft ze aan dat ik mijn flesje Valor olie uit de kast moet gaan halen. 2 druppels op elke voetzool en dan vooral even goed wrijven op het voetbedje van je grote teen. Daarna moet ik het flesje in mijn tas doen; heb ik tijdens de afspraak een vervelend moment dan moet ik even naar het toilet gaan en alleen ruiken aan het flesje.

Ik luister naar Anna. De geur van Valor spreekt me in eerste instantie minder aan als de geur van Peace & Calming maar ik smeer het zoals besproken en ik neem het flesje mee naar mijn afspraak. Mijn afspraak is veel minder belastend als gebruikelijk met deze persoon en ik heb het flesje niet eens nodig gehad om aan te ruiken. Een hele goede kennismaking met Valor!

De olie Valor sluit aan op mijn basisbehoefte. Het geeft mij een soort van stevigheid, geaardheid, kracht en/of onbezorgdheid waardoor ik meer durf uit te gaan van de veiligheid van mijn gevoel en dus minder meekleur met de emotie van een ander. Ik ben er eigenlijk gewoon meer mezelf door. Ik heb meer energie en voel me vrijer.

In eerste instantie gebruik ik Valor elke dag, soms zelfs meerdere keren per dag maar inmiddels vraag ik mezelf of ik het nodig heb en dat is écht niet zo vaak meer.

Joreen Wormmeester