Een standaardwerk voor beginnende en gevorderde Tarotliefhebbers in deze nieuwe tijd.
Tarotkenner en -leraar Peter Samwel laat zien dat de Tarot een filosofisch en psychologisch instrument is, een levensbeschouwelijk prentenboek waarmee iedereen in zowel de geestelijke als de natuurwetmatige levenswetten kan worden ingewijd.
Glashelder wordt uitgelegd hoe de Tarot een weg opent naar dieper inzicht en zelfkennis. Hij geeft aansprekende duidingen van alle Tarotbeelden en diverse voorbeelden van legmethoden. Daarnaast gaat hij dieper in op de ontsluiering van de Nieuwe Ordening die sinds jaar en dag in de Oude Ordening van de Tarot besloten heeft gelegen. Hij beschrijft tevens uitvoerig de twintig Hermetische Kwadranten van de Tarot, die exclusief toebehoren aan Tarot – De Nieuwe Ordening.

Het boek bevat ook een Moraalcode die van grote ethische betekenis kan zijn voor elke Tarotliefhebber. Ieder beeld is zowel positief als negatief. Alle tachtig beelden zijn daarom tot slot voorzien van twee positieve en twee negatieve kernbegrippen.

Het boek zit samen in een doos met tachtig nieuw ontworpen Tarotafbeeldingen vol symboliek en kleur: Tarotdeck - De Nieuwe Ordening. Dit bijzondere Tarotdeck is ontworpen en geïllustreerd door kunstenaar Ben Hulsegge.

Hoofdstuk 1